Mesih'in Klonu 320 kez görüntülendi.
- Kitap İçeriği
Rivayet odur ki son ve büyük savaştan önce Deccal ortaya çıkacaktır. Terörü ve karmaşayı yönetecek, kötü amaçlarına ulaşabilmek için dünyanın zirvesindekilerle işbirliği yapacaktır. Tüm bu çabalar boyunca gerçek yüzünü saklayacak ve kutsal bir figür olarak algılanacaktır. Öyle ki Mesih olarak anılacak ve izinde yürümeye ant içen kitleler tarafından peygamberliği kabul edilecektir. Tüm bunlar kıyametin kopmasına yakın zamanlarda gerçekleşecektir.
Yine rivayettir ki bu dehşetli günlerde iyiler de genç bir kahramanın yanında saf tutacak, onun kutsal kılıcının aydınlığında bir araya gelecektir. Şimdi geriye İstanbul’dan Amerika’ya ve hatta ortaçağlardan geleceğe uzanan bu destansı savaşın nasıl gerçekleşeceğini okumak kalıyor.
MESİH’İN KLONU İÇİN NE DEDİLER?
Ustam Aşkın Güngör’ün imzasını taşıyan bu eşsiz kitabı halen okumadıysanız çok şey kaybediyorsunuz. Spoiler vermeden nasıl anlatılır bilmiyorum ama ne kadar derin bir araştırmanın, ne denli berrak bir zihnin eseri olduğunu daha ilk sayfalarda anlayacaksınız. Ustam kolay kolay aşılamayacak bir yere koymuş çıtayı. Eline, aklına sağlık Aşkın abi.
— Ezo Evrim Harsa, Yazar
Konu gerçek bir buluş, yaklaşım hem siyasal hem inançsal göndermeleriyle doğruları listeliyor, kaynak araştırmasıysa örnek bir çalışma.
— Giovanni Scognamillo, Araştırmacı Yazar
Dan Brown, Koontz, Grange vb. yazarların romanlarının pek çoğunu okumuş, dinler tarihini ta Sümerlere kadar incelemiş olan ben, Mesih’in Klonu ile hayatımın şaşkınlığını yaşıyorum. Neden biliyor musunuz? Ben bugüne kadar bu kadar iyi bir roman okumadım. Edebiyatı, gerilimi, karakterleri, psikolojik çözümlemeleri ve konusu ile kitaba kilitlendim, hapsoldum…
— Mehmet Mollaosmanoğlu, Yazar
Hiç şüphe yok ki Aşkın Güngör ileride de pek çok başarılı esere imza atacaktır. Ve yine şüphe yok ki Mesih’in Klonu onun başyapıtlarından biri olarak anılmak için zirveyi her zaman zorlayacaktır. Çünkü bu eserin hakkettiği unvan bu. Bir başyapıt…
— M. İhsan Tatari, Yazar, Kayıp Rıhtım
Mesih’in Klonu’nun alt yapısında her şeyden önce uzunca bir okuma serüveni yattığı belli. Aşkın Güngör tarih kitaplarını ve yaygın dinlerin kutsal kitaplarını incelemiş. Kurguyu Marduk efsanesiyle ilişkilendirmesi ilginç. Mesih’in gelişi ve Marduk’un gelişi metaforu incelikli işlenmiş.
— Mavisel Yener, Yazar-Editör
Mesih’in Klonu, son yıllarda Türkiye’de yayımlanan en ilginç ve en “merak tetikleyici” romanlardan biri. İyi bir noktadan yola çıkılarak 2030’ların dünyası ve tabii Türkiye’si, yazarın çizdiği çok çarpıcı tablolarla tanımlanmış ve daha başlardan itibaren etkili bir atmosfer yakalanmış.
— Burak Eldem, Yazar
Kitabın gelişme bölümü mükemmmel gizemlerle dolu. Bir anda ortaya çıkan hiç tahmin etmediğiniz gizemler sizi oldukça şaşırtıyor. Bu bağlamda sonuç bölümüne ulaşana kadar, kitabın beklenen islamiyet anlatılarındaki hali ile bir kıyametle sonlanacağını hayal ediyorsunuz. İyi saklanan gizemler ikinci kitap beklentilerini son sayfalara kadar saklıyor. Çok güzel aksiyon sahneleri var kitapta. Sahneler diyorum, kitabı mükemmelliğe yakınlaştıran bir özelliği. İyi betimlemeler ve harika aksiyon sahneleri bazen sizi kitaptan koparıp hayaller diyarında bırakıyor.
— Bahaattin Ceyhan, Türk Fantastik Edebiyatı
Sadece bilim kurguya meraklı okurların değil aksiyon ve gizem peşinde olan tüm okurların keyif alarak okuyabileceği bir kitap bence Mesih’in Klonu.
— Metin Karademir, Okur
Başından sonuna takılmadan okunabilecek, sürükeyici bir kitap. Kullanılan ustalıklı dilin yanında bir yerli kitabın da inanılmaz yaratıcılık içerebileceğini hayretle görüyorsunuz.
— BOZCİN – Kayıp Rıhtım
Mesih’in Klonu beni çok etkiledi. Kurgu çok çok iyi. Betimlemeler bana orada olduğum izlenimini verdi. Bunun yanında beni asıl ilgilendiren şeylerden biri de dil ve dilin kullanılışı. Bu anlamda ciddi bir özen içinde oluşunuz beni çok mutlu etti. Gündelik dilin kullanılışı okuyucuyu hiç yormuyor. Kullanılan cümleler çok vurucu ve istenilen etkiyi yaratıyor.
— Burcu Bilici – Okur
Bu gece ölürsem sebebim Mesih’in Klonu’dur, hâlâ onu okuyorum, yarıladım. İtirazlarım, eleştirilerim saklı – onlar yazar gözüyle. Okur gözüyle baktığımda, bu kitabın “best seller” olmamasını anlayamıyorum. Hayal gücü inanılmaz zengin, kurgu bir film kurgusu gibi, öykü çok sürükleyici.
— Bilgin Adalı, Yazar
Mesih’in Klonu adlı harika kitabınızı ikinci kez okudum. İlgi alanım içinde olduğundan olsa gerek, çok beğendim. Türkiye’de değil de yurt dışında bir yazar olsaydınız, sanırım hemen filme çekilirdi. Sizin Dan Brown’dan neyiniz eksik Allah aşkına? Yineliyorum, harika bir çalışma. Devamını bekliyorum.
— Mehmet Kemal Erdoğan, Yazar
Mesih’in Klonu’nu bir solukta okudum. Doğrusu geçmişten gelen söylencelerle günümüz dünya ahvalini ve özellikle Türkiye’nin bugün içinde olduğu durumu çok güzel harmanlamışsınız. Kitabı okuduktan sonra onu neden kitapçıların bilim kurgu değil de politik kurgu reyonunda bulduğumu daha iyi anladım.
— Melek Güngör, Yazar
- Kitabın Yazarı: Aşkın Güngör -
- Yazar Özgeçmişi
Aşkın Güngör
Güncel Türk edebiyatı yazarlarından Aşkın Güngör 1972 yılında İstanbul’da doğdu. Döküm teknikerliği, seramik, işletme, iktisat gibi bölümlerde eğitim alsa da çocukluk aşkı olan kitapların yaratılış sürecine yönelmesi fazla uzun sürmedi. 1990 yılından itibaren dâhil olduğu yayıncılık sektörünün editörlükten yazı işleri müdürlüğüne dek hemen her alanında görev aldı. Yarısından fazlası çocuk ve gençlik edebiyatı eserleri olmak üzere yüzlerce kitaba editör ve yayın danışmanı olarak destek verdi. Süreli yayınlarda şiir, deneme ve öyküleriyle yer aldığı gibi, şiir kitabı, öykü kitabı, masal kitabı ve romanları yayımlandı. Hem çocuk ve gençlik edebiyatına hem de yetişkin edebiyatına eserler veren yazar yerli ve yabancı pek çok seçkiye de katkı sağlamıştır. ? Aden ile Uras’ın babası, Anita’nın eşi. İstanbul’da yaşıyor ve yazmayı sürdürüyor.
Kitap Yorumları